pap & emblem
album omslag

070 43 48 066
daniel@livespace.se

Bakgrund
Pap & Embelm är en rap duo från Malmö. Under 2012 så planerade de ett album släpp i tre delar. Dessa tre delar skulle släppas en gång i månaden tills alla tre var ute.

Utmaningen
Det viktiga var att hitta en rödtråd mellan de tre omslagen. Att väva samman de till en helthet och samtidigit ha en relation till musiken och kulturen.

Resultatet
I slutet så var det tre omslag som alla tillsammans skapar en panoramabild. Denna bild går att relatera till earth, wind and fire. Det var något som vi ville relatera till tre av hiphoppens fyra element.

processen

Processen

Ovanför kan du se hur alla de färdiga lagren ser ut. Såklart så finns det flera maskering, 1000-tals handmålade detaljer som finns med i varje lager. 

Det första som byggdes upp var hela scenen i sig, för att sedan bygga varje ”uppenbarelse” i varje sektion. Här gäller det att verkligen ha en förstålse för en slutpunkt. Det går inte att vara osäker i var man ska ta projektet för att agilt bygga upp en complex scen med endast 32 lager.

höjdpunkter

Höjdpunkterna

Det är hur varje sektion smälter nästan i varandra genom att matcha fäger och nogrannt maskerade kanter. Här gäller det att verkligen ha ett öga för detaljer och noggranhet. För om något av det inte är korrekt så är det i album omslaget det kommer att synas tydligt.

Även om det inte alltid såg ut som att det skulle komma ihop i slutet var det den konstanta visionen som gav projektet dess kvalité.

För att det skulle vara möjligt så låg vikten vid att hitta rätt inspiration och rätt bilder att använda. Det var sökandet och kunskaper av hur allting skulle användas som blev nycklen till att göra klart projektet inom tidsramen och aldrig tappa visionen.

mina tankar
om projektet

Mina tankar
Även om detta är ett äldre projekt så är det ett viktigt projekt i min karriär. Den binder samman flera års efarenhet av Photoshop för att visa möjligheterna redan 2012. Därför ligger vikten vid att det nu har gått flera år sedan dess och då jag inte stått stilla utan har konstant fortsatt att bygga på mina kunskaper och blandat samman de för att fortsätta ta steg framåt.