green magpie

070 43 48 066
daniel@livespace.se

Bakgrund
Green Magpie är ett mindre produktions bolag i Danmark. De filmar allt från aktiekter, inredning till företagsfilmer. 

Utmaningen
Att skapa en logotyp, och en animation av logotypen, som går att avända båda i tryck och i videos. Målet var att ha både en stilren men samtidigt lekfullt uttryck. 

Resultatet
Det som skapades är en kombination av den stilrena illlustrationen av en skata matchat med det mer lekfulla typsnittet. Animationen har samma effekt där den har den lekfulla rörelsen som sedan stannar i det stilrena.

sketch

Protoypen

I detta så krävdes det en snabb process för att få ut en färdig logotyp. Det är/var inte det idealla förhållandena men det betyder inte att det är något som är omöjligt eller för den delen ovanligt. Allting i slutet handlar om hur man använder tiden och var den läggs någonstans.

Sketchfasen gjordes om till en process för att leta vad som inte fungerar över vad som kanske fungerar. Allting för att få ut idéer på papper så att man kan det kreative att börja flöda. Det är anledningen varför det inte finns någon färdig sketch som matchar det slutliga. Istället faller det på att hitta vad som inte fungerar för att nå det som fungerar i nästa steg. Helt enkelt en överlappning av de båda faserna för att förkorta processen.

färdigt projekt

Höjdpunkterna
De enkla formerna i kombination med de skarpa kanterna skapar en logo som känns säker i sitt utformande. Målet var helt klart att skapa något som kan fungera i alla möjliga storlekar. Så allting från linjer till spacing mellan former är oerhört viktigt.

Det finns även flera versioner med olika spacing för att hitta den exakta spacingen, näbb storleken och rätt längd på fötterna. Kombinationen av alla dessa beslut är där för att skapa slut resultatet och minst lika viktiga som slut resultatet.

Redan i Illustrator så började tankarna kring hur detta skulle animera. Detta på grund av att jag visste att jag behöver överlappa de olika processerna för att ha en kortare tidslinje. Att designa med animation i tankarna skapar såklart ett extra mentalt steg men det är också det som kan göra att du konstant håller dig vaken både kreativt och i processen.

mina tankar
om projektet

Mina tankar
Att jobba utan direkt kundkontakt gör det givetvis svårare men då gäller det att luta sig mot sin erfarenhet och generall kunskap. Att inte vara rädd för att pusha båda sig själv utan även vad kunden behöver.

Det är såklart aldrig lätt att jobba mot en kort deadline men samtidigt är det något som man ibland behöver göra. Så det gäller att förstå både sin egna process och generella processer för att optimera projektet i sig.