akvarieleasing.dk

070 43 48 066
daniel@livespace.se

Bakgrund
Akvarieleasing ApS är en del av Akvarieleasing i sverige och när vi började med projektet så hade de en komplicerad sida med för mycket information och förvirrande navigation.

Utmaningen
Det viktiga var att skapa en sida där besökaren inte bara får se vad Akvarieleasing gör utan få känslan av att readn äga ett akvarium.

Resultatet
Det hela landar i en levande sida med en video, 3D känsla där utklippta fiskar nästan simmar ut ur skärmen och stark användning a typografi för att skapa en förstålig sida där det viktiga förblir viktigt.

prototyp

Protoypen

Under det första mötet så handlade mycket om att visa att vi förstod oss på problemet de hade idag och visa hur vi kan skapa något levande och inbjudande. Här finns tidiga spår av ett förslag om att använda 360 videos för att verkligen sälja känslan av hur det skulle vara att ha ett akvarium på ett kontor eller offentligplats.

För att övertyga så använde jag ett moodboard collage med bilder, färger och atmosfärbilder. Allting för att visuellt beskriva känslan av hemsidan.

Detta var ett unikt projekt där vi levererade en high-fidelity direkt till det andra säljmötet. Så det var viktigt att direkt skapa en sida som jag senare kunde återskapa i WordPress med Divi Builder. Ser man på höjdpunkterna nedan så kan man se hur nära denna high-fidelity landade den färdiga produkten.

höjdpunkter

Höjdpunkterna
Det fanns flertalet CSS lösningar som gör designen möjlig, både desktop och mobilt, vilket blev en givande process, både personligt men även rent tekniskt.

Projektet gav mig även chansen att arbeta med olika typer av maskerings tekniker för att på bästa sätt få fiskarna urklippta. Ovan på det så handlade mycket om att skapa en total upplevelse med både rätt bilder, video och färgval. 

Jag, och min junior designer, fick en rad bilder men eftersom att de alla hade olika färger, ljus och bakgrundsmiljöer så blev det viktigt att hitta de bilder (eller korrigera) och videos som passade tillsammans för att skapa en stark helhet.

mina tankar
om projektet

Mina tankar
Det som jag tog vidare från detta projekt var utan tvekan den agila processen. Från lo-fi till hi-fi prototypen direkt till en färdig design på endast ett par dagar. Det blev lite av en personlig design sprint för att få en hel sida redo och klar.

Detta var även ett av de första projetken där jag använde mig av våran junior designer för att snabba på processen när väl designen och WordPress grunden var klar.

Utöver det så skapades även en nyhetsbrev-mall i MailChimp som går i samma stil och känsla som hemsidan.  

 

[twenty20 img1="66421" img2="65929" offset="0.5" before="Före" hover="true" after="Efter"]